Uzun süre dayanması zehrin işareti! Beyaz tabaka kalıyor: Kaygan ve parlaksa bırakın

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiTarım ilacı kalıntısı bugünlerde sebze ve meyvelerin üzerinde sık rastlanan ve nasıl göründüğü de merak konusu olan bir ‘tehdit.’ Peki pestisit kalıntısını anlamanın yolu var mı? Haberimizde ipuçlarını sizin için derledik!

Pestisitler, tarımda zararlıları uzaklaştırmak veya yok etmek için kullanılan bir tarım ilacıdır. Ancak bu kimyasallar, meyve, sebze, tahıl ve yeşilliklerin üzerinde yıkamayla tamamen çıkmayan izler bırakabiliyor ve sağlığa zararlı hale geliyor. Peki bu izler nasıl oluyor?

Şimdilerde tarımda sağlık için büyük bir tehdit olan pestisit kalıntısı, vatandaşları endişelendirebiliyor. Tam da bu noktada, ‘pestisit nasıl görünür, pestisit nasıl anlaşılır’ gibi sorular gündeme geliyor ve merakla cevapları aranıyor. Haberimizde bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz!

Bazı sebze ve meyvelerin üstündeki normalden fazla parlaklık, yapışkan bir tabaka ya da kayganlık hissi zehrin işareti olabilir. Bütün bu detaylar, pestisit veya mum kaplama anlamına gelebilir.

Bazı ürünlerin çürümeden çok uzun süre dayanması, yüzeylerinde koruyucu kimyasal kalıntı olabileceğiyle ilgili ipuçları verebilir. Burada da başrol, sağlığa zararları uzun bir listede toplanan pestisitindir.

Bazı pestisit türleri kuruduklarında hafif beyaz renkli ince bir tabaka bırakabilir. Ancak bu her zaman pestisit olduğu anlamına da gelmez.

Doğal mineral kalıntıları da benzer şekilde görünebilir. Bu nedenle diğer işaretlere de dikkat etmek gerekir. Yani her sebze ve meyveyi pestisitle suçlamak onlara haksızlık etmenize ve ziyan olmalarına neden olabilir.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”